Sushi, japońska potrawa składająca się z ryżu i odpowiednich dodatków. Zarówno nazwa jak i sama potrawa dla wielu osób nieznana, budząca ciekawość i wydawać by się mogło bardzo skomplikowana. Ale czy faktycznie? O tym przekonać się mogli uczestnicy warsztatów kulinarnych, którzy 10 listopada przyszli do świetlicy na spotkanie z Panią Katarzyną Akram. Pani Kasia zapoznała nas z produktami niezbędnymi do przygotowania sushi, sposobem układania poszczególnych produktów na algach i techniką zawijania rolek.
W gruncie rzeczy „nie taki diabeł straszny…”, a przygotowanie Sushi może okazać się „dziecinnie proste” o czym przekonywał nas najmłodszy, niespełna trzyletni uczestnik warsztatów. Każda z przybyłych Pań miała szansę przygotować rolki według własnego pomysłu. Nie mogło zabraknąć oczywiście dyskusji i degustacji.
Dziękuje P. Kasi Akram za umilenie nam piątkowego wieczoru i zaznajomienie nas z sushi.